Muusikin kuuntelun ohella moni etsii lisää kirjoja ja aineistoja jotka käsittelevät Rauli Badding Somerjoen elämään. Esimerkiksi kirjastojen Kysy-palvelussa kysellään niin levyjä, nuotteja kuin aihetta käsitteleviä kirjojakin. Tuolta löytääkin jo monta vinkkiä joiden perusteella tietoa voi lähteä hakemaan.

Tuorein elämänkerta on Jukka Rajalan vuonna 2018 julkaistu Kaita polku: Rauli Badding Somerjoen tarina. Kirjan nimi tulee Baddingin ensimmäisestä sävellyksestä ja sanoituksesta.

Teos on fanin kirjoittama, mutta myös elämän karut puolet tuodaan esiin. Kirjaan on haastateltu useita muusikkoja jotka tekivät Baddingin kanssa yhteistyötä.

Raulista on (ehkä) tulossa myös toinen uusi elämänkerta Tammen kustantamana. Sen on toimittanut Katja Nykänen perustuen Somerjoen kotitalon ullakolta löytyneeseen uuteen materiaaliin. Kirjan julkaisussa on kuitenkin tullut hankaluuksia, sillä kirjasopimuksen tehneet serkukset ovat sittemmin halunnneet lopettaa yhteistyön. Asia on toistaiseksi keskeneräinen. Baddingin veljen tytär, Katri Somerjoki on toivonut että kirja julkaistaan.

Vanhempaa tuotantoa on Heikki Metsämäen ja Juha Miettisen Badding: Rauli Somerjoen elämä ja laulut (Sputnik 1996). Tämä teos on tällä hetkellä loppuunmyyty, mutta sitä löytyy kirjastoista.

Somerjokea koskevia anekdootteja ja kohtaamisia voi löytää myös monen muun muusikon muistelmista ja elämänkerroista. Olihan hän suuri vaikuttaja Suomen musiikkimaailmassa.

Baddingin elämästä ja musiikista on myös näytelmiä ja musikaaleja. Pärttyli Rinteen ja Juhana von Baghin Rakkaudella, Rauli Badding on peräti 20-osainen radiomusikaali joka pohjautuu osin edellämainittuun Metsämäen ja Miettisen kirjaan. Pärttyli Rinne on Tuomas Timosen kanssa tehnyt myös näytelmät Bussi Somerolle ja Bussi Somerolle – Rauli Baddingin tarina.

Someron Esakalliolla on esitetty myös musiikkinäytelmää nimeltä Badding. Pääroolissa oli Kummeleista tuttu Heikki Hela.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *