Somerolaisille kesän päätapahtuma on luonnollisesti Somero Soikoon-festivaali. Mutta Somerolta kun pääsee kätevästi joka suuntaan niin harvempi musiikinystävä tyytyy pelkästään kotikunnan tarjontaan. Tässä hiukan ennakkoa kesän 2020 tarjontaan.

Iskelmäviikko Kiuruvedellä

Koko viikko iskelmää Savossa. Erityisesti karavaanarit ovat ottaneet tämän kesän reitille. Vaunuja on ollut paikalla yli 700. Ohjelmaan kuuluu muun muassa tanssileiri, laulukilpailu sekä tietenkin lavatansseja. Vuonna 2020 tapahtuma järjestetään 15.-19. heinäkuuta. Koko ohjelma julkaistaan tammikuussa matkailumessuilla.

Lieksan vaskiviikko

Lieksan vaskiviikkojen kilpailusoittimena 2020 on käyrätorvi, ja sen soittoa pääsee kuuntelemaan 23.-29.7. Lieksan vaskiviikot on alan harrastajien ja ammattimuusikoiden tapahtuma sisältäen muun muassa koulutuksia, mutta myös suuri yleisö on tervetullut konsertteihin ja pihasoittoihin.

Puistoblues

Jo 70-luvulla aloittanut Järvenpään puistoblues on kasvanut jo isojen festareiden kokoluokkaan. Viisipäiväinen tapahtuma on kerännyt yli 100000 kävijää blueskadulle. Meno jatkuu iltaisin bluesklubeilla. Tapahtuma järjestetään juhannuksen jälkeisellä viikolla.

Rauma Blues

Rauma Blues on hieman Puistobluesia pienempi tapahtuma, vaikka silläkin on jo pitkät perinteet. Bluesia on Raumalla vietetty jo 35 kertaa. Vuoden 2019 festari keräsi ennätysyleisön. Vuonna 2020 se järjestetään 14.-15.8.

Sata-Häme Soi

Sata-Hämeen harmonikkafestivaalin kohtalo oli jo vaakalaudalla talousvaikeuksien vuoksi. Hanurin ystävien iloksi tapahtumaa kuitenkin päätettiin jatkaa, ja aurinkoisessa kelissä tapahtuma veti 2019 jälleen ja se järjestetään seuraavan kerran 4.-7. heinäkuuta. Tapahtumapaikkana tuttuun tapaan Ikaalinen, musiikin ohella on tietysti tanssia.

Seinäjoen Vauhtiajot – Race&Rock

Seinäjoen vauhtiajot ei ole pelkästään ratatapahtuma, vaan myös iltaohjelma on laajentunut vuosi vuodelta. K-18 tapahtuma järjestetään ensi vuonna 16.7.-19.7. Viime vuoden esiintyjiä olivat muun muassa Lauri Tähkä, Arttu Wiskari, Laura Voutilainen ja tukku muita kotimaisia artisteja, rokkiin painottuen.

Traktorijatzit

Somerolaiset ovat tunnettuja traktorikuskeja, tosin Viitasaarelle asti matkatessa voi olla parempi ottaa maantiekelpoisempi peli alle. Traktorijatzit on järjestetty jo vuodesta 2004 alkaen, ja hieno perinne jatkuu 2020 heinäkuun 3.-4. Hieno pysähdyspaikka kesän reisuilla.

Vaasa Festival

Vaasan festarit ovat aika tuore tapahtuma, ne järjestettiin ensimmäistä kertaa vasta vuonna 2016. Lavalle on kuitenkin saatu ihan kunnon setti, mukaan lukien vierailevia tähtiä ulkomailta. Viime vuonna esiintyjinä oli muun muassa Apocalyptica. Don Huonot, Dingo Ja Ruotsin Veronica Maggio. 2020 festivaalit järjestetään 6.-8. elokuuta Vaasan sisäsatamassa.

Kesän kotimaanmatkailua voi vielä täydentää pienemmillä kyläjuhlilla. Vaikka esiintyjät eivät ehkä ole niin nimekkäitä, tunnelma on aina ainutlaatuinen ja taatusti paikallinen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *